Hoofdweg 136

8383 EK , Nijensleek

0521 381885

school@debroncbs.nl

Groep 7/8

De klas van Juf Laura en Juf Marjolein onzeKlas
Schooljaar 2017-2018

Welkom op de site van groep 7/8!

Groep 7/8 heeft dit jaar 18 leerlingen.

Juf Annieke en juf Evelien staan momenteel voor de klas. Juf Marjolein is met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een hele fijne tijd toe met haar man en kinderen en hopen haar snel weer op school te zien!

Op deze pagina kunt u zien waar wij allemaal mee bezig zijn. Veel plezier!

Onze foto's
onzeKlas Fietscontrole De onderlinge controle voor fietsverlichting. onzeKlas Kerstcrea Ook dit jaar weer een geslaagde creatieve middag! onzeKlas Pepernoten bakken Sinterklaas is in het land, oftewel: PEPERNOTEN BAKKEN! Jammie :) onzeKlas Schoolontbijt Het nationale schoolontbijt was weer een waar succes. Veel gezonde lekkernijen en vooral veel gezelligheid! onzeKlas Technics4U RSG Een geslaagde techniekmiddag op het RSG. onzeKlas Cliffhanger Vrijdag 13 oktober heeft groep 7/8 gekeken naar voorstelling 'Cliffhanger' in Vledder. Het was een spannende en leuke voorstelling!
Ons nieuws
Voorleeskampioen Sophie Sophie Ruinemans uit groep 8 is voorleeskampioen van CBS de Bron geworden! Op woensdagmiddag 14 maart mocht ze naar de regionale kampioenschappen in Diever om onze school te vertegenwoordigen. Hier heeft ze verteld en voorgelezen uit het boek 'Superjuffie!'. Iedereen hing aan haar lippen, ze heeft het hartstikke goed gedaan. We zijn trots op jou, Sophie! 2018-03-15 MvW Maatschappij van Weldadigheid. In het kader van het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid heeft Jan Jansen op 14 maart een bezoek gebracht aan onze school. Tijdens zijn bezoek heeft hij met de kinderen gesproken over de Maatschappij van Weldadigheid, het ontstaan van de koloniën en wat maakt dat deze geschiedenis zo waardevol is. Het bezoek heeft ons veel mooie, leerzame gesprekken opgeleverd! 2018-03-15 Voorleesdagen 2018! De nationale voorleesdagen zijn van start! Onze groep heeft voorgelezen in alle groepen en ook bij de kinderopvang! Het was weer een succes en erg leuk om te doen! 2018-01-25 Voorlichting drugs Op 18 januari is de politie bij ons in de klas geweest om een les te geven over drugs. Een indrukwekkende, leerzame middag! 2018-01-18 Fietscontrole Vandaag hebben alle leerlingen uit groep 7/8 een fietscontrole bij elkaar uitgevoerd. Hierbij werd ditmaal voornamelijk gekeken naar de verlichting. 2017-12-15 Open dagen.. In januari en februari vinden de meeste open dagen in het middelbaar onderwijs plaats. Ook zijn er in deze periode vaak mogelijkheden om een dagdeel mee te draaien op de school. Dit geldt uiteraard voor leerlingen uit groep 8, maar ook zeker voor leerlingen uit groep 7. Deze week ontvangen de ouders van de leerlingen van groep 7/8 een bericht met daarin de data van de verschillende open dagen. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website van de middelbare school waarvoor u belangstelling heeft. 2017-12-14 Technics4U RSG Op vrijdag 20 oktober is groep 7/8 naar het RSG geweest voor Technics4U. Dit alles was een initiatief om leerlingen enthousiast te maken voor techniek en hen te laten inzien dat techniek meer is dan alleen timmeren en lassen. Er werden verschillende voorbeelden geven over de rol van techniek in onze maatschappij en waarbij dit alles van pas komt. De leerlingen hebben vervolgens zelf een windmolen op zonne-energie gemaakt of zij produceerden een eigen gel. Verder werd kennis gedeeld middels een quiz; petje op, petje af. Hierbij zijn Daniël, Julian en Deroy in de prijzen gevallen. Al met al was het een geslaagde, leerzame middag! 2017-10-20 Voorstelling Cliffhanger Vrijdag 13 oktober heeft groep 7/8 gekeken naar voorstelling 'Cliffhanger' in Vledder. Het was een spannende en leuke voorstelling! 2017-10-13 Kamp Westerbork Vandaag heeft groep 7/8 een bezoek gebracht aan Kamp Westerbork. Een zeer indrukwekkende plek om te bezoeken.. 2017-10-02 Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 11 oktober is het schoolkorfbaltoernooi in Uffelte. We zullen starten om 14.30 uur. Komt u ons ook aanmoedigen? 2017-10-02
Copyright cbs De Bron - 2019