Hoofdweg 136

8383 EK , Nijensleek

0521 381885

school@debroncbs.nl

Groep 1/2

De klas van Juf Liesbeth en Juf Annieke onzeKlas
Welkom bij groep 1/2 schooljaar 2017-2018


Wij wensen u veel plezier bij het bekijken en lezen van onze pagina.

We hebben dit jaar twee juffen. Juf Liesbeth en juf Ina.Voorstelling Bere Boos Woensdag 27 september was er de voorstelling Bere Boos bij ons op school. Deze voorstelling ging over omgaan met gevoelens, wat doe je als je boos, bang, verdrietig of blij bent! Het was zeer herkenbaar voor de kinderen, ze werden bij het spel betrokken en het enthousiasme van de speelster spatte ervan af.Helaas kon ik tijdens de voorstelling geen foto's maken. Project Kinderboerderij Maandag 18 september zijn wij gestart met het project de Kinderboerderij, dit in samen werking met de pluskinderopvang en VVE. We hebben met veel plezier aan het thema gewerkt, vooral de verschillende dieren en hun eigenschappen zijn aanbod gekomen. Op dinsdag 3 oktober hebben wij een bezoek aan de Maagieshoeve in Kallenkote gebracht een leerzame en vooral een gezellige afsluiting. Schrijven We hebben maandag 16 oktober met groep 2 geschreven met scheerschuim. Wat heerlijk om scheerschuim op je tafel te krijgen en daar de schrijfoefening "de lus" mee te oefenen. Een feest om naar te kijken. Het Pietenhuis Dinsdag 21 november zijn wij naar het Pietenhuis in Hoogeveen geweest. In de Tamboer was er een spelcircuit voor de kinderen, ze konden op een paard rijden, pepernoten maken, pakjes door de schoorsteen gooien en natuurlijk de Sint een hand geven en op de foto met Sint en zijn Pieten. Het was een gezellige morgen. Kanjertraining Iedere week hebben wij een les kanjertraining. Deze week ging het over vragen " wil je met mij spelen", dit is voor enkele kinderen best lastig ,hoe vraag je het en hoe reageer je hierop. Als afsluiting het knuffellied gedanst.
Onze foto's
onzeKlas De Kinderboerderij Op dinsdag 3 oktober hebben wij een bezoek gebracht aan de kinderboerderij de Maagieshoeve in Kallenkote. onzeKlas Schrijven Schrijven met scheerschuim!! onzeKlas Het Pietenhuis Dinsdag 21 november zijn wij naar het Pietenhuis in Hoogeveen geweest. In de Tamboer was er een spelcircuit voor de kinderen, ze konden op een paard rijden, pepernoten maken, pakjes door de schoorsteen gooien en natuurlijk de Sint een hand geven en op de foto met Sint en zijn Pieten. Het was een gezellige morgen. onzeKlas Kanjertraining Iedere week hebben wij een les kanjertraining. Deze week ging het over vragen " wil je met mij spelen", dit is voor enkele kinderen best lastig ,hoe vraag je het en hoe reageer je hierop. Als afsluiting het knuffellied gedanst.
Ons nieuws
Bere Boos Op woensdag 27 september hadden wij de voorstelling "Bere Boos", deze voorstelling ging over emoties, welke emoties heb je en hoe ga je ermee om. 2017-10-25 Kinderboerderij Vanaf 18 september tot 3 oktober hebben we gewerkt aan het project "de Kinderboerderij", dit in samenwerking met VVE. Op 3 oktober zijn wij als afsluiting naar de Maagieshoeve in Kallenkote geweest. 2017-10-25 Dierendag Woensdag 4 oktober was het dierendag, deze morgen mochten de kinderen hun huisdier of knuffel mee naar school nemen ,we hebben alle dieren uitvoerig bekeken. 2017-10-25 Kinderboekenweek Woensdag 4 oktober was de opening van de Kinderboekenweek, dit hebben we in het speellokaal geopend met het prentenboek de Gruffalloo 2017-10-25 Schrijven In groep 2 hebben wij de lus geschreven met scheerschuim op de tafel, wat een succes en leuk om naar te kijken. 2017-10-25
Copyright cbs De Bron - 2019